Regler – Stadsstafetten och Knatteracet


Stadsstafetten:

Lagen
Varje lag består av 5 deltagare som tillsammans springer 4 kilometer i fem etapper. Det finns fyra olika klasser: Dam, herr, mix (där minst en deltagare är av det motsatta könet) eller ungdom (där lagsammansättningen är fri, men alla tävlar i samma klass inom åldrarna 12-16år).

Växling och målgång
Varje lagmedlem springer varsin etapp för att sedan växla över till nästa löpare i de fyra olika växlingsområden. Sista lagmedlemmen springer över mållinjen på sin sista sträcka.

Löpare som kommer in för växling ska hålla till vänster minimera kollisioner i växlingsområdet. Växlingen sker genom att stafettpinnen överräcks till nästa lagkamrat. Löpare på sträcka 5 väljer vänster fil under målportalen för att tiden på laget ska stoppas och registreras.

Etapper

Löpare 1 springer ca 330m

Löpare 2 springer ca 350m

Löpare 3 springer ca 710m

Löpare 4 springer ca 400m

Löpare 5 springer ca 1800m

Tidtagning
Tidtagningen startar på startskott med startpistol. Tidtagning sker med eltid och elklocka och tiden stannar då sista löparen korsar mållinjen. Tider redovisas totalt för hela laget.

Resultat
Resultat från Stadsstafetten redovisas på IK Orients hemsida.

Priser

Pris till de tre första placeringarna i alla klasser.

Efteranmälan

Kan ske på plats mot en högre avgift. Efteranmälan kostar 1 500kr.


Knatteracet:

Banan
Startområde är mellan Wienerkonditoriet och Gallionen. Banan sträcker sig sedan rakt fram på Kungsgatan och svänger in på torget mittemot Kerstins, här är sedan målområdet.

Vuxna

Loppet är för de yngre, barn upp till 11 år. Men föräldrar eller andra anhöriga får springa med sina barn om man önskar eller finner de nödvändigt för barnet.

Etapp

Banan är ca 400m.

Avprickning och nummerlapp

Alla barn anmäler sin närvaro på plats hos utsedd funktionär, här delas också barnets nummerlapp ut.

Tidtagning
Inga officiella tider kommer tas. Loppet ska präglas av rörelseglädje och låta barnen springa för att de är kul, här är alla vinnare! Således presenteras inga resultat.

Efteranmälan

Kan ske på plats mot en lite högre avgift. Efteranmälan kostar 80kr.

Priser

Alla barn får diplom, guldmedalj och fika.