Friidrotts SM 2024
För en månad sedan slog vi upp portarna till Friidrotts SM 2024, tävlingen där friidrottssverige kommer samman. Känslan som infann sig på fredagsmorgonen var overklig. Spänningen hängde i luften och det vi hade väntat på i så många år skulle nu äntligen hända, vi skulle få arrangera ett Friidrotts SM. Ett SM på nyrenoverade Rimnersvallen, med en funktionärsstab med över 580 personer och ett startfält med över 643 tävlande, redo för att göra sitt bästa och knipa de åtråvärda pallplatserna.
För att inkludera så många som möjligt i detta SM kom Alexander, vår SM-general, på den briljanta idéen om att köra en hel SM-vecka där alla, i alla åldrar får en möjlighet att vara med. Veckan startade därför med en presskonferens på tisdagen, Stadsstafett med alla Uddevallabor på onsdagen, Knatterace och Nestléspelen med stadens barn på torsdagen, följt av 3 härliga tävlingsdagar på Rimnersvallen. Goda samarbeten var avgörande för detta Friidrotts SM, och uppslutningen var enastående. Vi har varit 580 personer som på ett eller annat sätt har rott detta SM i land. Ett SM som verkligen levde upp vårt ledord ”Mitt i ett minne”.
Vi har fått mycket beröm för vårt välorganiserade och framgångsrika arrangemang av friidrotts-SM. Den svenska eliten, deras tränare, svenska friidrottsförbundet, IK Orientare, aktiva från övriga föreningar i Sverige, åskådare m.fl. har särskilt framhävt vår professionalitet och den positiva stämningen som präglade evenemanget. Vi tackar alla för deras prestationer under SM och det fina samarbetet med Uddevalla Kommun. Vi tackar också för upplevelsen av att ha svenska eliten här, på våra löparbanor, sätta rekord och bidra till en upplevelse vi sent kommer att glömma!
Vi hoppas alla aktiva, besökare, tv-tittare och funktionärer har massor av minnen med sig för livet!