I helgen var det dags för den 49:e upplagan av Laxaspelen på Halmstad Arena IP.
IK Orient var självklart på plats! Trots regn och kastvindar blev det riktigt fina resultat för våra aktiva.
Under lördagen satte Agustin Hilmersson nytt personligt rekord i spjut, 38.85m vilket resulterade i en tredjeplats i P17. Jacob Helsing vann 400m i herrklassen på tiden 50.41sek, vilket betyder att Jacob klättrar upp på en andraplats i Sverigestatistiken i P19! GRATTIS!

Maria Nilsson kammade hem andraplatsen i kula med stöten 14.38. Per-Johan Lorentzon och Per Kåberg kastade slägga, årsbästa och en tredjeplats i herrklassen för Per Kåberg. Erik Dahlqvist, Per-Johan Lorentzon och Jesper Simonsson sprang 100m, Erik och Perra gick till final. Erik och Jesper har även hoppat längd.
Under söndagen sprang Jacob Helsing hem tredjeplatsen på 200m i P19, tid 22.87 (0,3) och satte därmed nytt årsbästa.

Augustin Hilmersson hoppade också höjdhopp och visade upp en god form under helgens tävling i Halmstad. I slutet av maj satte han nytt personbästa utomhus i till 185cm. Under helgen tog han 186cm, 190cm och 194cm i första försöket. Nytt personligt rekord med 9 centimeter och en vinst i P17! Agustin klättrade därmed upp i Sverigestatistiken till en 2:a plats i höjd!

Stort Grattis till alla duktiga Orientare!