JSM och USM är till ända för denna gången. Lite höst i luften skulle nog en del säga då vädret inte alls har varit nån direkt höjdare.

Men, Orientare presterar som bäst när det gäller!

En väderkänslig gren som stavhopp är alltid lurigt att tävla i när regnet hänger i luften och vindarna kan vara nyckfulla. Men Klara Mattsson gjorde en riktigt fin insats i K22 stav. Efter ha tagit 3.84 i andra försöket med marginal höjdes ribban till 3.90 som hon började med två kryss i protokollet.

I tredje försöket seglade hon över ribban med lätthet och bärgade silvermedaljen. Linnea Jönsson, IFK Helsingborg, tog guldmedaljen på 4.07.

Jacob Helsing började JSM äventyret under fredagen med 400m försök i P19. Han sprang ett mycket kontrollerat lopp på tiden 51.85. Ett lugnt lopp då den tiden är 2 sekunder över pers!

Men under finalen på lördagsmorgonen taggade han till och visade att han hör hemma i medaljstriden. Med 100 meter kvar till målet ligger Jacob på en klar tredjeplats men krigar ända in i de sista och tar en fin fin andra plats på tiden 49.90, endast 5-hundradelar från pers. Johan Cleasson, Linköpings GIF, vann på tiden 49.53.

Stort grattis till mycket fina resultat och prestationer!

Fler resultat finns på friidrott.se.