51…

51 är antalet pallplatser våra otroligt duktiga IK Orientare tog under DM tävlingarna i lördags. Med rekordmånga starter på ett inomhus DM totalt sett ställde IK Orient upp med en av de största trupperna hittills de senaste 15 åren, som där till plockar hem otroliga 51 medaljer, från de yngsta till de äldsta.
Av dessa 51 pallplatser är hela 25st guld! Makalöst bra!
Förutom att plocka hem medaljer slogs det en mängd personliga rekord och till och med distriktsrekord!
Nåt som är mycket ärorikt att slå är arenarekord, detta är tufft i och på alla arenor där det är mycket tävlingar genom åren och i Rimnershallen har det varit många tävlingar med högklassiga tävlingar! Men, på DM, slogs det två arenarekord!
Som på de flesta tävlingar drar männens korta lopp mycket blickar till sig, så var fallet även denna helgen då 60m skulle avgöras. I en final med sex möjliga finalister hade vi fyra Orientare med och efter ett snabbt men rafflande lopp gick våran duktiga Jacob Helsing in som klar vinnare över mållinjen på tiden 7.25. Två i loppet var också han en riktigt snabb Orientare, Anton Essen, med tiden 7.36. Övriga Orientare i samma final var Tobias Jonsson, 7.43 och Jesper Simonsson, 7.55.
Jacob var inte nöjd med en vinst, utan plockade hem vinsten även i 200m där han också persade och tog det där ärofulla arenarekordet på 200m, 22.91 blev tiden. Två i männens 200m var Anton Essen med tiden 24.32.
Agustin Hilmersson plockade hem segern i höjd på 1.77. Mycket glädjande starter som gjordes på hemmaplan i stavhoppet var en trio bestående av Gustav Magnusson (M), John Plate (M) och Klara Mattsson (K). John som varit borta från arenan ett par år för studier drog på sig Orientlinnet och plockade hem segern på 3.42 medans Gustav kom tvåa på samma resultat men med fler rivningar. Klara vann kvinnornas stav på 3.72.
Hampus Hassel tog ett guld i P15 60m i en hundradelsstrid på mållinjen! Hans tid blev 8.18 och tvåan hade 8.19!
Lucas Kantola vann också, tre gånger, den ena vinsten kom på P15 200m med tiden 26.03 och han plockade även hem guldet i längd på 5.03, samt guldet i kula på 10.13.
Friskt vågat brukar de ju heta och en det stämde bra för var Bertil Ljungqvist som hoppade höjd i M65 klassen, vinst blev det men också ett fint distriktsrekord på 1.52.
Tjejerna var inte sämre dem under helgen, ett riktigt fint lopp sprangs av Felicia Sjöblom som tog hem guldet på 60m i klassen för kvinnor på nya perset 7.89. Riktigt kul då Felicia varit borta ett tag pga skador.
Maria Nilsson, våran duktiga kastare, hon smälde till med ett par stötar över 15m och längsta flög till 15.10 vilket var innepers, distriktsrekord och arenarekord! Otroligt bra!
Martina Olsson tog hem segern i längd för kvinnor på 4.33. Kim Roden vann höjden i F17 på 1.48 och stav på 2.01. Klara Håkansson plockade hem två medaljer, ett guld i F15 200m på tiden 29.41 och ett silver på 60m på tiden 8.58. Elin Giebat hade också hon en bra dag med guld i F13 höjd, 1.48, guld på 200m med tiden 28.65 och ett silver på 60m med tiden 8.51. Saga Drottz hade också en tungdag, om man ser till att bära många medaljer, hon vann F11 60m på tiden 9.29, vann längden på 3.96 och kom två i kula med 6.19!

Otroligt många bra insatser av våra aktiva som coachas av många duktiga Orientledare! Stort Grattis till alla fina prestationer!
Ett extra tack till Helen Andreasson som har förverkligat helgens tävlingar i många fina bilder och filmklipp!