Fjällmaraton-säsongen är igång!
Igår tävlade IK Orients Linda Drottz i ”Öppet fjäll” i Åre. Med @fjallmaraton får man en upplevelserik dag på fjället, med god mat och dryck serverad längs leden. Man kan även lyckas passeras en och annan ren när man springer! (se video).
Ett lopp på 43km, som startade i Nordbottnen, vidare till Tobaksdalen, till Skavhugget och målgång i Trillevallen!
3 st fantastiska matstationer under loppet, där det bl.a. serverades grönsakssoppa, kallskuret älg- och renkött, goda korvar från Undersåters charkuteri, tunnbrödsstut med viltskav och blåbärssås, kaffe, kolbulle, lingondryck, våffla m.m… Ni hör ju, bara för maten vill man ju springa!
Linda berättar ”Det var ett bra lopp, då det var så naturligt att varva löpning med att gå. Björnlufs som systrarna Kallur kallar det.” Hon fortsätter, ”Jag gick långsamt uppåt, lufsade på platten, och sprang på nedför.” Värmen krävde också att kroppen behövde kylas ner. Ett svalkande litet dopp i bäckarna gjorde susen! Drottz gick i mål efter en imponerande prestation med 43 km i värmen.
Linda beskriver det som en magisk natur att springa i, trevliga löpare och bra arrangörer!
Låter Fjällmaraton som något för dig? In och följ @fjällmaraton på Instagram för mer info!
Stort grattis till fin prestation Linda! Vår alldeles egna Maratonlöpare!
För fler bilder och videos besök vår Instagram!