Jacob Helsing är månadens IK Orientare!
Vid 15 års ålder började han hos oss i IK Orient, och idag är han föreningens mest framgångsrika sprinter på 200m och 400m.
Efter en framgångsrik sommar, med flera fina prestationer, är det nu grundträning som står på schemat. Att ha roligt på träningarna är viktigt, ett gött gäng att träna med och en fantastisk tränare, gör det lätt att hålla motivationen uppe, berättar Jacob.
Hårt arbete ligger bakom de fina resultaten, och vid frågan om det finns någon prestation han är extra stolt över, svarar han,
”Jag är väldigt stolt över mitt JSM sliver på 400m de va en otrolig final där jag låg 3a och kom om på upploppet. Detta loppet betyder otroligt mycket för de var min biljett till min första landslags tävling, sen även att jag fick revansch från inomhussäsongen samma år, där jag låg 2a hela loppet och kom 4a med 2 hundradelar till medalj. Och naturligtvis är jag sjukt stolt över att jag kom med till junior EM i somras!” – Jacob
Jacob berättar vidare att det bästa med friidrotten är gemenskapen. ”Jag har fått en familj jag aldrig kommer släppa eller glömma! Man har fått vänner från andra klubbar och delar av Sverige och världen som man möter på tävlingar! Så himla roligt och härligt.” Han fortsätter, ”Träningsgruppen i IK Orient är fantastisk, där har jag många vänner och vi är väldigt nära! Och min tränare Per Kåberg är helt fantastisk människa, hade aldrig varit där jag är idag om de inte var för honom.” – Jacob
Den närmsta tiden nu har Jacob sikte på inomhussäsongen 2022 och att kunna placera sig bra på stora SM i Växjö. Mål för utomhussäsongen är inte satt ännu, men det är på G!
”Men målet är ju alltid så långt som de går! Man vill ju alltid över stjärnorna!” – Jacob