Dag 1:
9 topp 3 placeringar för bästa Orient! + ytterligare 4 st som placerade sig inom topp 6.
I helgen tävlar 22st IK Orientare på 43:e upplagan av Julklappsjakten i Friidrottens hus i Göteborg. Första dagen är avklarad och vi reser nu hemåt med hela 9 topp 3 placeringar samt många nya personliga rekord. Fantastiska resultat av fantastiska ungdomar! Vi är så stolta över er!
I F17 tävlade Nicole Hoffman i höjd och blev 3:a med 1.51.
I F15 slog Elin Giebat dubbelpers i höjd, först 1.58 och därefter 1.60 vilket resulterade i en 3:e plats! Hon var supernära på att klara 1.62! Wilma Zetterström hoppade fina 1.41.
I F14 sprang Selma Adler 60mh, det blev pers i försöken med tiden 10.65 (pb), vilket resulterade i en finalplats. I finalen sprang hon in på 10.34, på och kom femma. En mycket lovande häcklöperska detta, så håll ögonen på henne!
Tilda Myrehag sprang sitt första 1000m lopp och placerade sig som tvåa i sitt heat med tiden 3.42.
I F13 60mh kom Alva Eurenius 3:a, tiden 10.28 tog henne vidare till final. Emma Reuterberg satte nytt pb i försöken med tiden 10.93 och kom med i finalen! Elvira Berg satte nytt pb även hon, tid 11.41.
Alva blev även 3:a i tresteg med 9.37m vilket är nytt pb. Elvira Berg hoppade 9.03m och kom 5:a.
Saga Drottz satte nytt pb i höjd, nya häjden mäter hela 1.59 vilket gav en fin 2:a plats! 🥈
I F12 60mh sprang Maja Karlsson in ett nytt pb i försöken på 11.32, hon gick vidare till final och satte nytt pb IGEN! 11.25 är nya tiden och gav en fin 3:e plats!
Maja sprang även 800m, tid, 3.11.23. Jättefint lopp och fin tid! Grymt!
I F11 blev Selma Drottz 3:a i höjd på 1.34, detta är ett nytt pb med hela 11 cm!
I F10 blev Ellie Lageskog 3:a i längd med nytt inomhus pb som mätte 3.74m.
Hon knep även 2:a platsen på 600m med tiden 2.10.41. Ellie gick upp i täten direkt och sprang fantastiskt genom hela loppet. En magisk avslutning med en härlig spurt!
Dagens sista gren var Kvinnor stafett 4x200m. Sprang gjorde Ellen Schoug, Klara Håkansson, Nicole Hoffman och Elin Giebat. Galet bra lopp! Fina växlingar och snabbt gick det! Tid: 1.53.46.
Dag 2:
Andra dagen på Julklappsjakten är över, fler pallplatser och personliga rekord blev det!
Första starten för dagen var Tilda Myrehag som stötte kula, längsta stöten mätte 6.90m. Vidare i F15 hoppade Elin Giebat, Wilma Zetterström och Ellen Paulsson längd. Wilma tangerade sitt pb 4.22m och Ellen satte nytt pb med 3.69m.
I F15 kula tävlade Elin Giebat och Ella Flodman. Fina stötar av båda! Elin tog sig vidare till final, satte nytt pb med hela 38cm, stöten mätte 9.89! Nu närmar vi oss 10m 👏🏼 I F14 hoppade Denise Steene längd, och sprang 200m på tiden 29.48.
På löpfronten har vi haft ett gäng från F13 som sprungit 60m, bl.a. Emma Reuterberg (pb 9.34), Elvira Berg (9.32) och Mira Berg (10.13). Alva Eurenius kom 3:a i sitt heat på 9.17 och kvalificerade sig vidare till finalen. Det gjorde även Saga Drottz vann sitt heat och kvalificerade sig vidare till final. I finalen kom hon på en fin 3:a plats med tiden 8.61 Tjejerna tävlade även i längd, där kom Saga 2:a med ett nytt pb på 4.76m, Elvira 4.30m (pb), Emma 4.18m (pb) och Alva 4.02m.
I F12 vann Maja Karlsson sitt heat på 9.11 och kom vidare till final. Där kom hon på en fin 5:e plats på 8.91!  I längdhoppet satte hon nytt pb med 4.03!
I F11 hoppade Selma Drottz längd. Nytt pb med ett hopp som mätte 3.63.
I F10 vann Ellie Lageskog sitt heat och tog sig vidare till final, medalj och en fin 6:e plats blev det!
I F17 60m fick vi se två tjejer från 05-06 gruppen, Klara Håkansson och Ellen Schoug. Klara kom 3:a i sitt heat på 8.64 och Ellen sprang in som 1:a i sitt heat på tiden 8.24 (pb). Båda två tog sig vidare till final, Ellen blev där 2:a och Klara 6:a. Grymt!
———— Filmer från helgen kan ni se på vår instagram ik_orient
In och följ och för uppdateringar!
Fantastisk helg alla IK Orientare! Det har varit roligt att se er tävla, GRATTIS till fina pallplatser och nya personliga rekord!
Jag avslutar denna helg med att citera ett utrop som speakern gjorde tidigare idag,
”IK Orient är en klubb som är på väg upp!”
Visst stämmer det! Vi är en stark klubb som utvecklas framåt i en väldans fart! Framtiden är, och ser, mycket lovande ut för älskade IK Orient!