Distriktmatch 15/1-2022
Igår återupptogs traditionen med ungdomsdistriktsmatcher i Rimnershallen. Tävlade gjorde de fyra ”före detta” distrikten Bohuslän-Dal, Västergötland, Halland och Värmland. Det var en spännande kamp om segern mellan Bohuslän-Dal och Västergötland, ledningen växlade flera gånger om. Från IK Orient hade vi 13 duktiga aktiva med som tävlade.
I P17 kom Hampus Hassel 3:a på 60mh med tiden 9.81. Han blev också 2:a i längd med 5.98m (nytt pb). I F17 sprang Ellen Schough in som 2:a i sitt heat på 60m med en snabb tid som visade 8.27. Klara Håkansson sprang 200m och hoppade längd, hoppet mätte fina 4.70. Vår höjdhoppare Nicole Hoffman satte 1.48 i höjd.
I F15 sprang Selma Adler in som tvåa i sitt heat, och blev totalt sett 4:a med tiden 10.06. Härligt! I F13 kom Saga Drottz 2:a i 3 grenar 60m – 8.54, höjd – 1.52 och längd – 4.79 (pb).
Alva Eurenius och Elvira Berg kom på delad tredjeplats i 60mh 10.47. Alva kom även 5:a i kula med en stöt på 8.55. Love Ljungqvist vann höjden i P13 med ett ett strålande hopp på 1.58 (nytt pb med 2cm). Han vann också 60mh med tiden 10.59.
Sista grenen var 6x200m och det blev en rafflande kamp om segern. Det var så spännande så ni anar inte! Från IK Orient fick vi se Ellen Schough springa den 5:e sträckan och hon gjorde det med BRAVUR! Efter ca. 60m in i loppet springer hon upp jämsides, lägger i en extra växel och tar upp ledningen. Fantastiskt bra sprungit Ellen!
Bohuslän-Dal slutade på en 2:a plats med bara några poäng bakom Västergötland. Totalt sett tog Bohuslän-Dal-laget sex dubbelsegrar, varav hälften kom i F13-klassen.
Fantastiskt bra jobbat alla tävlande! Ni gjorde en grym insats på Distriksmatchen. Fina resultat och nya personbästan. Ni sprider en positiv anda bland kompisarna och i föreningen. Säger som Linda Drottz, ”Så mycket glädje och gemenskap man kan skapa genom sport!”
Vill också rikta ett stort tack till alla ni som ställde upp som funktionärer. Ni gör det strålande bra!