Månadens Orientare – Helena Nyqvist!
År 2017 blev Helena löpledare i Löpgruppen, då var de bara 3 ledare. Idag, 5 år senare, har Löpgruppen utvecklats och utökat enormt och har totalt sett 16 ledare. Fantastiskt!
Hennes bästa löpminne är från Löpgruppens egna midnattslopp i mörkret. ”Månen lyste upp stigarna för oss. Ibland blinkade det till i skogen av någons pannlampa, och vi hejade fram varandra, det var verkligen magisk löpning!”
Helena ser flera fördelar med att springa, det ger glädje, kroppen laddas med positiv energi och man får rensat huvudet på tankar i den friska luften.
”Jag sprang många år bara för att få snabbare och snabbare tider. Nu springer jag inte för prestation utan meditation.” På frågan vad det bästa med IK Orient är, svarade hon: ”Att få vara en del i IK Orient har gett mig glädjen i löpningen tillbaka och jag hoppas jag kan förmedla den till fler! Orient gav mig möjligheten att få utbilda mig till certifierad löpledare och det är jag väldigt tacksam för. Att få vara en liten del i föreningen och känna glädjen och gemenskapen är nog det allra bästa.”