Vilken tävlingshelg!
I lördags arrangerades ”TFIK inomhus” i Rimnershallen. Som vanligt hörs vi över hela hallen med våra hejarop! Underbart!
I M 60m gick både Hampus Hassel (pb 7.57), Lucas Kantola och Jesper Simonsson vidare till final. Väl där blev det en tredjeplats för Hampus (7.60) och en fjärdeplats Lucas (7.76). Hampus och Lucas möttes även på 200m, där blev det en tuff kamp om segern! Hampus sprang in på 24.59 (1:a och nytt innepers med 0.80) och Lucas 24.62 (2:a).
På kvinnosidan hade vi hela 8 tjejer från IKO som sprang 60m. Klara Håkansson och Saga Drottz tog sig vidare till final och knep 2:a och 3:e platsen på 8.37 resp. 8.39 (pb). Bra sprungit alla tjejer!
Ellen Schoug tog hem segern på 200m. Ett fantastiskt lopp och ett nytt pb! 26.24 är den nya tiden. Grymt bra!
I Kvinnor längd hade vi 10 orientare på plats. 1:a Ellen Scough 5.11, 2:a Klara Håkansson 5,00 (pb), 4:a Elin Giebat 4.84 (pb), 5:a Hilda Nolkrantz 4.75 (pb). Saga, Wilma, Elvira, Emma, Selma och Maja hoppade också.
Vidare borta vid kula satte Elin nytt pb med 21cm, stöten mätte 10.52! Även Ella Flodman satte nytt pb 7.72 och blev 4:a! Rebecca Kantola förbättrade sitt pb också, 7.55! Tove Börretzen och Tilda Myrehag fick också in några fina stötar.
Under helgen tävlade även våra yngre Orientare. Ellie Lageskog satte nytt pb i längd (4.21) och sprang 600m. Tävlade gjorde också Selma Drottz (satte nytt pb i 4 av 5 grenar), Alva Davies, Ida Ståhle, Liv Börretzen, Smilla Dahlborg, Alva Drottz och Stina Lageskog. Några av tjejerna sprang även stafett! Oscar Ljungqvist stötte kula, Elton Ljungqvist sprang stafett i FP10 och Matheo Sylvan sprang 60m i P11. Som ni kämpade allihop. Ni var så duktiga!
Rodén i Karlstad!
I helgen tävlade Kim Rodén på Kils inomhusspel i Våxnäshallen. I höjd blev hon 3:a med 1.50 och hon sprang in ett nytt PB på 200m, 28.57. Bra jobbat Kim!
Vidare i VäxJö tävlade IK Orients kulstötare Maria Nilsson vid ”Växjö Inomhuskast” (Kula, Diskus och Spjut). Även hon plockade hem en medalj! Maria körde kula och fick, trots ont i ryggen, iväg kulan 14.43m. Stöten gav en tredjeplats. Grattis!