Bim Paulsson är månadens IK Orientare!
Bim, snart 47 år, är tandläkare, 3-barnsmamma och äger ett gäng höns ute i Hamburgsund. För tre år sedan tog friidrottandet fart då IK Orients Bertil Ljungqvist startade friidrottsträning ute i Hamburgsund, vilken Bim genast hoppade på. Gruppen går under namnet ”Friidrott + Yoga 35+”. Yogan håller Ulrika Döbeln i, en kombination som Bim tycker är alldeles lysande! Gruppen har ett brett åldersspann på deltagare, ca. 35-78 år. Hon plockade hem 4 guld under sin första tävling, DM i Borås, vilket gav mersmak! Hon är glad i att springa fort och vill nu pressa tiderna och hoppa ännu längre!
Mot VM 2024!
Med 5 träningspass/vecka varvat med lite tävlingar, siktar hon på att tävla i VM 2024.
Kortsiktigt mål är att delta i en sprintfinal på SM. Träningsprogrammet från Bertil används flitigt, där varvas intervaller med styrketräning och backlöpning. Träningen säger hon är fantastisk, hon älskar att utmana både kroppen och hjärnan, och den har gjort henne piggare, starkare och gladare på alla vis.
Hon är stolt över att vara Orientare, hon lyfter bredden och kompetensen i föreningen, samt glädjen hon ser i alla aktiva. Hon ser fram emot att få inspirera fler till att våga prova friidrott.
”IK Orient är det utmärkta valet!” – Bim
Vi är glada att du är en IK Orientare och ser fram emot din utveckling här hos oss i IK Orient!