Löparglädje i 4h, 59min och 19sekunder!
I helgen har IK Orients löpledare Jan Andersson sprungit Ultravasan 45!
Ultravasan är ett lopp med start i Oxberg och målgång i Mora. Loppet bjuder på en varierad terräng genom barr-och lövskog, fäbodmiljöer på grusvägar m.m. Tunnbrödsrullar, blåbärssoppa, bullar, sportdryck och mycket mer serverades längs banan. Trevligt!
Jan är ledare i IK Orients löpgrupp sedan ca 5 år tillbaka och tränar idag 3 pass/vecka och snittar på ca. 2,6-4,2 mil. Det har varit en lång förberedelse inför Ultravasan, och det sista långpasset före tävlingsdagen låg på 21km. Att hålla igång träningen, få till flera träningspass/vecka, är viktigare än antalet mil, säger han. ”Loppet var mysigt och en sann folkfest!” – Jan
Bra sprungit Jan!
Klicka er in på filmen nedan för en fin hyllning till hans lopp!