Månadens Orientare – för augusti, är Tobias Jonsson!
Tobias, född 1996, är vår paralympiska friidrottare! Han har deltagit i paralympics i London 2012, Rio de Janeiro 2016 och Japan 2021. Han tog även VM-silver på Para VM 2017 i London och är tvåfaldig europeisk silvermedaljör i längdhopp.
Tobias kommer ifrån en friidrottsintresserad familj som visade vägen in till friidrottens värld. Han tävlar idag i både längdhopp och sprint. Det fina med friidrott, säger han, är bredden på grenar att välja bland, att man tävlar individuellt och försöker slå sina egna personliga rekord. Men också att man får resa och träffa andra konkurrenter.
Med sikte mot para-VM i Frankrike 2023! Yes! Så lyder målet, utvecklas ännu mer i längden för att ha möjlighet att konkurrera mot de bästa i världen på paralängden, samt sprint. Allt för att nå den magiska drömgränsen i längdhopp på 7m.
Tobias är stolt över att vara Orientare, han anser det vara en härlig energi och positivitet i klubben. Han berättar vidare att han följer oss på alla våra sociala medier och håller sig ständigt uppdaterad. Han berömmer passionen hos ledarna som gör det möjligt att leda våra barn- och ungdomar vidare med sitt idrottande.
”Ha roligt på vägen när ni tränar och tävlar, det kommer synas på resultatet i slutändan!”