För fyra år sedan arrangerades Götalandsmästerskapen på Ekevalla IP i Eslöv och nu var man tillbaka på samma ställe igen. Sex IK Orientare hade kvalat in i Bohuslän-dalslaget och totalt deltog vi i 13 grenar.
I lagtävlingen för Bohuslän-dal så slutade distriktet på en mycket bra 4:e plats, bara besegrade av de stora distrikten Göteborg, Skåne och Småland. För första gången på flera år tog Bohuslän dal över 100 poäng, nämligen 113 poäng! Detta är den bästa placeringen sedan år 2014. Strålande insats av alla och en värdig avslutning på säsongen!
I F14-klassen blev det tangerat personbästa för Stella Zaparta, där hon i semifinalen på 80m sprang in på 11.18. Stella var även anmäld till 300m men valde att avstå från denna gren då hon kände att hon behövde träna lite mer på denna sträcka innan hon vill tävla. Vi vet att Stella har det i sig och kommer hålla ögonen öppna när Stella gör debut på denna sträcka!
Tilda Myrehag F14 sprang ett starkt 800 meters lopp. Tyvärr gick det lite för långsamt första varvet och då Tildas främsta egenskap är att springa jämnt i ett lite snabbare tempo, gick inte detta lopp som hon hade planerat. Men man lär sig alltid av att springa lopp och nu är Tilda en erfarenhet rikare. Hon sprang ändå in på en fin tid 2.44.63. Hon valde att avstå från att springa 2000m på lördagen för att spara sig till 800 meters loppet men även här tror vi att 2000 meter är en gren som Tilda kommer göra fina resultat i framöver.
Saga Drottz i F13-klassen som var anmäld i hela 6 grenar tog medalj i de 5 hon genomförde och kammade hem hela 25 poäng till distriktet!
Första medaljen blev en fin silvermedalj i 60 meter som räckte till att ta klubbrekord på fina tiden 8.33.
Andra medaljen fick Saga efter hon fått springa från målgången i 60 meter bort till tresteget där hon tog guld med nya personrekordet 10.90 m.
Tredje medaljen tog Saga i spjut där hon fick till ett bra kast fjärde försöket som mättes till 28.96 och kammade hem en bronsmedalj. Brons tog hon även i längdhopp med hoppet 4.96.
Efter längdhoppet var det dags för höjd där Saga valde att stå över, då inhoppningen inte alls kändes bra utan laddade i stället om för att springa 60mh där hon kammade hem guldet på nya klubbrekordtiden 9.34.
Till sist så ställde Saga även upp i stafetten 8x200m där Bohuslän-dal teamade ihop sig med lag Halland och trots att laget saknade en P14 kille så hamnade dom på en fin femteplats med tiden 3.58,55.
En annan tjej i F13-klassen som det gick riktigt bra för i 60 mh var Elvira Berg som sprang in på nytt pb i försöken på tiden 10.31 som tog henne vidare till semifinalen där hon tyvärr kom lite i otakt mellan häckarna.
Emma Reuterberg F13 fick även hon med sig 2 fina personrekord. Första pb satte hon i längden där hon hoppade 4.44 m för att direkt jogga vidare mot höjden där hon satte andra pb 1.42. Emma ställde även upp i kula men denna gång ville det sig inte.
Alva Eurenius som var anmäld till flera grenar bröt tyvärr båtbenet i handen och följde istället med som maskot och hejarklack, där hon gjorde ett stålande jobb!
Väl kämpat alla Orientare! Grym coachning på tävlingen av Linda Drottz, Magnus Bergstrand och Tommy Drottz. Samt Anders Eurenius som roddade med logistik etc.