Segrare på Distriktskampen!
I lördags tävlades det på Distriktskampen i Baerum utanför Oslo. IK Orient tävlade för Bohusländal & Halland, och mötte Västergötland och 3 norska lag. Varje distrikt fick ställa upp med två deltagare i åldersklasserna 13, 15 och 17.
IK Orients F13 representerades av Stella och Maja. Maja tog hem en klar seger i sitt heat i 60 mh och slutade på en 2:a plats. Värt att nämna är att man i 13-års klassen springer med andra häckavstånd och häckhöjder, mer likt 15-års klassen i Sverige.
Stella slog till med ett dunderpers på över en meter. Det nya personbästat lyder nu 9,65 och hon slutade på en fjärdeplats bara 1cm från tredjeplatsen.
I 15-års klassen tävlade Saga, Emma och Alva. Alva ställde upp på 60m och sprang in på sin näst bästa tid genom tiderna, 8,59.
Emma tävlade i båda kula och höjd. I kulan ville tekniken tyvärr inte stämma vilket är lätt hänt när man blir lite nervös och spänner sig. Men Emma hoppade även höjd och hoppade väldigt bra, hon fick till ett riktigt fint försök på höjden 1.50 vilket hade betytt PB, men hade dock inte marginalerna med sig utan stannade på 1.45 och en fin femteplats.
Även Saga tävlade i höjd och stannade på 1.45, men något färre rivningar, vilket resulterade i en tredjeplats. Saga tävlade även i längd där hon kom tvåa vilket hon också gjorde i 60m häck med ett nytt personbästa på tiden 9.42. Saga ställde även upp i den spännande stafettfinalen.
Elin Giebat som representerade 17-års klassen tävlade även hon i häck och sprang in på tiden 9.42 och slutade femma. Elin tävlade även i kula där hon fick in en fin stöt på 10.76.
När alla resultat var räknade stod det klart, Bohusländal & Halland är segrarna på Distriktskampen 2023! Grymma prestationer och en fantastisk laganda bland alla. Pokalen lyftes och jubel utbröt! Ett segervarv efter en sånhär vinst är bara ett måste! Grattis alla fantastiska ungdomar, ni är stjärnor hela bunten!