Månadens Orientare är Linda Drottz!
Linda är en av IK Orients tränare och har 3 aktiva barn med i föreningen, den yngsta är 6år och den äldsta fyller snart 14år. Linda beskriver Orient som den bästa klubben att fostras i.
Hon satt med några år i styrelsen och har snart varit ledare i 7år. 2021 utsågs hon till Årets tränare i IK Orient. I dagsläget är hon tränare i tre grupper och hon gör det med bravur! Linda är otroligt engagerad och vi hittar henne ofta i Rimnershallen och på tävlingar runt om i Sverige som hon åker med på. Hon lägger ner mycket tid med träningen för grupperna, fixar och donar med det mesta och ställer alltid upp. Du är en klippa Linda!
På frågan, Hur är det att vara ledare? svarar Linda:
”Det bästa med att vara ledare är alla möten man får genom sporten. Det handlar både om möten med barnen/ungdomarna eller ledarkollegor, föräldrar
och andra ledare och ungdomar från andra klubbar man träffar. Det ger mig otroligt mycket energi och även om man kommer till träningarna helt slut efter en lång arbetsdag så lämnar man hallen med ett laddat batteri och massa nya insikter. ”
Hennes vision med friidrotten är ”att ge ungdomarna en positiv upplevelse och fina minnen av friidrotten hos oss. Även om vissa kommer att sluta så hoppas jag att de kommer att känna glädje när de ser tillbaka på sin tid hos oss. Sedan hoppas jag självklart att de som önskar satsa mer seriöst på sin friidrott ska
få en god grund och kunna känna att de får utveckling och stöd.”
Något annat du vill berätta?
”Tack för peppen! ” – Linda
Stort tack till dig Linda, för att du valt att vara en IK Orientare. Vi är mycket glada att du är en IK Orientare och vi är så tacksamma för allt ditt jobb med och runt om grupperna.