Månadens IK Orientare är Ellie Lageskog!
Hennes friidrottande startade när hon följde med sin pappa (Mathias Lageskog) till friidrottsträningen. Hon fastnade direkt och nu 6 år senare så har friidrotten blivit en del i hennes vardag. Ellie fyller 11 år i år och är en av alla våra duktiga aktiva i föreningen. Med 3-4 träningar/vecka och även en fotbollsträning, så kan vi se att intresset för att träna är stort!
Ellie berättar att hon gärna tävlar i längdhopp, 200m, 60m och tresteg, men den roligaste grenen är längdhopp. Flera tävlingar under vintern/våren har det blivit, hon har nu det senaste satt nytt pb i 60m, 9 blankt! I sommar är det fler tävlingar på g, en hon ser fram emot lite extra mycket är Stefan Holm-spelen i Kil i juni.
På frågan ”Vad är det bästa med IK Orient?” svarar Ellie: ”Jag har väldigt många snälla kompisar och bra ledare.” Kul att höra! Bra träningskompisar och ledare är viktigt! Att man har roligt tillsammans och peppar varandra.
Hon berättar också att hon ser fram emot att nya Rimnersvallen blir klar så att man kan träna och tävla där. Hon tycker också att det ska bli kul med friidrotts SM som arrangeras på vallen nästa år.
Vi är glada att du är en IK Orientare, vi är stolta över dig och ser fram emot att få följa din utveckling i många år till hos oss!