Månadens IK Orientare är Klara Håkansson!
Klara har varit med i klubben i 10 års tid, hon började när hon var 7år, samtidigt som hennes pappa blev tränare i klubben.
Hon går andra året på ekonomiprogrammet och tränar även med UEIG. Det blir främst sprint, men hon hoppar även längd. Mycket tid läggs på träningen och målet just nu är att få till en bra sommarsäsong ute på banorna! Klara har även varit en klippa när vi haft våra friidrottsskolor, hon har varit med flera gånger som ledare vilket är väldigt roligt.
Klara berättar: ”Det roligaste med friidrotten är nog gemenskapen. Under alla år som jag har hållit på med friidrott har jag alltid haft väldigt kul. Sedan gillar jag att det finns en sån stor bredd av grenar, det finns något för alla. Jag tror jag har tävlat i alla grenar, förutom hinder.” Det bästa med IK Orient tycker hon är gemenskapen och medlemmarna.
Under det senaste halvåret har Klara tillsammans med Lucas Kantola gått YALA (Youth Athletics Leader Academy). YALA är en ledarutbildning för unga ledare i svenska friidrottsförbundets regi. Syftet med utbildningen är att utvecklas i sitt personliga ledarskap men också att få en inblick i svensk friidrott. Hon har bland annat fått vara med på höstkonferencen i Stockholm och förbundssårsmötet i Söderhamn. Under utbildningen har hon även drivit ett projekt tillsammans med två andra deltagare. De arrangerade en lagaktivitet under temat värdegrund. Imponerade Klara!
”Tack vare YALA har jag precis påbörjat arbetet för att eventuellt starta upp en ungdomskommitté i det nya distriktet.” – Klara
Vi är mycket glada över att du är en IK Orientare, vi är stolta över dig och ser fram emot fler år till hos oss! Heja dig!