Månadens IK Orientare för maj är….Tommy Dahlbom!
Tommy Dahlbom är en av klubbens duktiga tränare. Han kommer från Nässjö – Småland, men har nu bott i Uddevalla de senaste 10 åren. Han är sambo, har två barn, jobbar som idrott- och hälsalärare och älskar allt med träning.
2016 är året då Tommy började hos oss i Orient, och är i dagsläget tränare i 3 grupper. Främst i ena 14/15-gruppen och 10/11-gruppen, men han har även kvar lite uppdrag i gruppen födda 05/07.
På frågan ”Vad driver dig till att träna barn och ungdomar?” berättar han att han drivs att få se dem utvecklas efter sin egen förmåga och ha roligt tillsammans. Der förebilder, viktiga sådana.
”Friidrott är mycket mer än bara tävling och resultat.” – Tommy
Föregående helg ställde Tommy upp på seriematchen i Finspång där han sprang 3000m. Han berättar att han tränar mest för sin egen skull, men skulle det dyka upp en tävling där han behövs, så är han inte den som skulle tacka nej!
”Självklart tävlar jag om Orient behöver det.”
Han tycker att det bästa med friidrotten och IK Orient är de ungdomar och ledare som han har fått lära känna och bli en god vän med.
Något ni kanske inte visste om Tommy 💡 Han har varit förbundsdomare i tio år. Nu har han även blivit förbundsstarter. ”Att vara starter har blivit mitt stora intresse vid sidan att vara ledare.” – Tommy
Roligt att du är IK Orientare! Du är viktig och vi är glada att ha dig i vår förening!