Månadens Orientare för augusti är… Alexander Rahm!
Alexander, IK Orients ordförande och general för friidrotts SM 2024, har varit medlem i klubben i 20 år. Under flera år tävlade han i 300mh och 400m, men gick sedan över till 400mh. Vid 16 års ålder blev han invald i styrelsen och blev därmed förenings yngsta styrelsemedlem. För 5 år sedan tog han över rollen som ordförande, ett jobb Alexander beskriver som fantastiskt roligt, varierande och utmanande.
Vad är det bästa med IK Orient?
Alexander lyfter bredden föreningen har, medlemmar från 6-7års ålder till veteranerna som är 90år+. Vi har arenafriidrott och löpning utanför arena. Alla är välkomna oavsett bakgrund, läggning eller ursprung.
”Personligen har föreningen betytt otroligt mycket och det absolut bästa är den trygghet som finns med alla våra goda förebilder (vuxna och ledare) som arbetar med våra barn och ungdomar.” – Alexander
Vad driver dig till att arbeta med Orient?
”Många delar, men den största motiverande faktorn är att se föreningen växa, att fler barn, ungdomar, vuxna och veteraner får möjlighet till ett rikt idrottsliv. Att ge möjlighet för andra att hitta ett sammanhang att verka och växa i, både idrottsligt men också som person. Sen att det är riktigt kul på vägen och göra det tillsammans med övriga i föreningen, är bara ett stort plus!”
Friidrotts SM, ett efterlängtat mästerskap att få vara med och arrangera, har nu blivit verklighet. Magiskt, och bakom ligger flera år av förberedelser och ett stort jobb framöver. Alexander berättar
”Vi har som förening en otrolig chans att visa upp oss för övriga Sverige och visa hur bra vi är på att arrangera. Tillsammans med Uddevalla Kommun har vi högt satta mål och den 28-30 juni kommer vi kunna erbjuda helt exceptionella tävlingar på helt nya Rimnersvallen!” – Alex
Alex vill även passa på att påminna om att det är invigning av nya Rimnersvallen 16 september, missa ej det!
Tack för ditt arbete med vår fina förening! Vi är glada över att du är en av oss!