Ett nytt år står framför oss, men först kör vi en liten återblick och sammanfattning på det gångna året. Ett år fullt av massa roligheter!
Vi började året med att våra veteraner sprang in ett nytt svenskt rekord i M60 på 4x200m, på DM i Varberg tog vi hem hela 31 pallplatser, vi vann Distriktskampen i Baerum i Norge, nytt distriktsrekord i stav M75 sattes, och månadens IK Orientare rullade på. Det tävlades på IJSM-UJSM, samt på ISVM (inomhus veteran SM) där IK Orient kom på plats 23 av 157 deltagande klubbar, vi körde Lilla Uddevallaspelen, vi pratar om viktiga saker som mens, och Bertil Ljungqvist tävlade på veteran VM i Polen i höjd.
-Våren kom och vi anställde Jacob Helsing, vi kunde börja med uteträning, Rimnersvallen renoverades förfullt, det var mångkampsträff i Sollentuna och det var träningsläger i Nerja Spanien.
-Det blev sommar. Vår löpgrupp kämpade på ute i naturen, vi signade med fler sponsorer till Friidrotts SM, på Nationaldagen sprang många Strandjoggen, det sattes klubbrekord i 7-kamp, friidrottsskolan slog deltagarrekord med 150 barn och vi hade en hel drös aktiva som tävlade på Världsungdomsspelen på Ullevi.
-Hösten kom och det tävlades på veteran SM ute samt på junior- och ungdoms SM i Helsingborg, klubbrekord och ISM silver i mångkamp, fantastiska ledare har hjälpt till som funktionärer, löparbanorna tog plats på nya Rimnersvallen och Nicole Hoffman anställdes. Vi körde seriematch i Halmstad där vi tog hem vinsten för både damer och herrar och hoppade upp i div 1, tävlande med bla. Per Kåberg, Klara Håkansson, Saga Drottz, Emma Reuterberg och Agustin Hilmersson. Rimnersvallen invigdes med dunder och brak, stadsstafetten och knatteracet i centrum gjorde succé! Bertil tog silver i höjdhopp på veteran EM i Italien, vår orförande Alexander stod som mottagare av Hugo Levins stipendium, vi åkte på sprintutbildningar i Göteborg, och biljettsläpp för Friidrotts SM skedde!
-Det blev vinter. Det tävlades vidare och vi hade julavslutning med alla våra grupper i Rimnershallen och hade rekordmånga på plats! Stort tack 2023, nu ser vi fram emot 2024!! Det vankas Friidrotts SM och IK Orient har 90års jubileum, och mycket mycket mer! 2024… vi är REDO