Under den gångna helgen deltog Saga Drottz och Emma Reuterberg i sin första inomhus-SM-tävling i ungdomsmångkampen i Sollentuna. Tyvärr tvingades Emma bryta tävlingen på grund av sjukdom.
Saga kämpade tappert och låg inför den sista grenen på en andraplats. Trots ett mycket bra 600-meterslopp hamnade hon tyvärr precis utanför pallen med endast 122 poäng till guld och 90 poäng från brons. Totalt fick Saga 3166 poäng i tävlingen. Siri Fagerlund var på plats som tränare och beskriver att trots att det inte räckte till medalj, var det en imponerande prestation från Saga och en kämpainsats från båda tjejerna.
Saga hälsar att hon är både nöjd och missnöjd med tävlingen. Hon är missnöjd för att hon är en tävlingsmänniska och hon hatar att förlora. Samtidigt är hon nöjd då hon inte visste om hon skulle kunna genomföra tävlingen p.g.a att hon stukade foten helgen innan och har haft en hel del skador under året under grundsäsongen. Till sommaren ingår även spjut i mångkampen för 15-åringar, och då är hon sugen på revansch.
Här är deras resultat och poäng i de olika grenarna:
Häck: Saga 9.38 (Poäng: 832), Emma 11.20 (Poäng: 504)
Höjd: Saga 155 cm (Poäng: 678), Emma 137 cm (Poäng: 481)
Kula: Saga 8.55 m (Poäng: 435), Emma 9.02 m (Poäng: 465)
Längdhopp: Saga 5.00 m (Poäng: 559), Emma 4.18 m (Poäng: 350)
600 m: Saga 1:47.93 (Poäng: 662), Emma (bröt tävlingen)
Nu får de ladda om med sin grupp för att kämpa om en plats i vanliga USM i mars. Lycka till med fortsättningen! Vi är stolta över er!