Utmärkelser till IK Orient!
Den 1 april slog Carlia upp dörrarna för Uddevalla Idrottsgala, en gala där man uppmärksammade och hyllade idrottsprestationer under 2021. Konferencier för galan var ingen mindre än Orients ordförande Alexander Rahm.
Nils van der Poel, dubbel OS-guldmedaljör och världsrekordhållare, gästade även denna kväll. Mycket trevligt!
Två av pristagarna denna kväll var IK Orients Agustin Hilmersson och Tobias Jonsson.
Agustin mottog Mattssonstipendiet, ett stipendium som varje år delas ut till en framstående idrottare på Uddevalla Elitidrottsgymnasium. Agustin tävlar i både höjdhopp, tresteg och spjut, och har under sina år på UEIG bl.a. tagit brons på junior-SM. Han låg under säsongen 2021 på topp 10 på seniorlistan och på en andraplats i P19 i sverigestatistiken. Hans pb i dagsläget i höjdhopp mäter imponerande 2,03m!
Tobias mottog priset för årets Parasportsprofil. Tobias har under flera år presterat på absoluta toppnivå.
Under 2021 deltog han i sitt tredje ParaOlympiska spel. En fantastisk insats med tanke på de förberedelser som gavs för OS 2020.
Han tog sig till OS i Tokyo och presterade på topp. Med en resultatet 6,50m i klassen T12 blev han sjua i längdhoppet. En fantastisk insats och en stark förebild för andra personer med en funktionsvariation.
STORT GRATTIS TILL ER BÅDA!