Maja Karlsson är månadens IK Orientare!
Maja, våran blivande 12-åring, började i IK Orient när hon var 7 år. Hon tränar friidrott 1-3 gånger i veckan och spelar även fotboll som hon försöker kombinera med friidrotten så bra det går. Ibland krockar det, berättar Maja, men hon gör så gott hon kan. Hon är ett lysande exempel på att man inte ska behöva välja sport i allt för unga år. Man ska göra det man känner för sålänge man har glädjen för det! Träning ska vara roligt!
Maja tycker att det roligaste med friidrotten är att tävla, och då i 60m, 200m och längd. Alla fina kompisar gör det också roligt att träna friidrott, berättar Maja. Hon har även tävlat i 60mh, och sprang faktiskt in ett nytt klubbrekord förra året med tiden 11.07.
Vid frågan ”Vad är det roligaste med att tävla?” svarar Maja att det är att hon på tävling får riktigt bra motstånd och att man får kompisar från andra föreningar.
Det bästa med IK Orient tycker hon är den fina gemenskapen och att alla hejar på varandra oavsett ålder.
Vi är mycket glada över att du är en IK Orientare Maja! Vi ser fram emot din utveckling här hos oss!