Månadens Orientare är Yvonne Eriksson
Hon är nyss fyllda 70 år och tränar idag ca. 3 gånger i veckan med IK Orients löpgrupp.
Yvonne började i Orients promenadgrupp när pandemin slog till, sen gick hon vidare till gå- och jogga-gruppen och löpteknik, tack vare ledarna som pushade henne till att våga! Idag springer hon med ”Löpning 1 från grunden”.
Hon berättar: ”Det bästa med att springa är att jag tycker det är kul, jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle kunna springa. Nu får jag lov att kalla mig löpare. Sammanhållningen i gruppen är ovärderlig, det är det bästa jag gjort.”
Att man håller sig frisk, är det bästa med träningen säger hon. Hon lyfter även det goa kompisgänget i Orient som hon numera kallar för sin nya familj, pga. Så mycket push och stöd hon får från ledarna.
Hennes son beskriver henne som mycket piggare nu, mot när hon var 50år, och det är tack vare att hon började i löpglädje. Yvonne är tacksam för denna möjlighet att få springa med ett så fantastiskt gäng! Hon hoppas att fler börjar i IK Orient!