IK Orient och Svensk Friidrott är i sorg. Fredagen den 9 februari lämnade Lillemor Rönnbrant oss efter en tids sjukdom.
Lillemor har ägnade större delen av sitt liv till friidrotten. Lillemor har varit aktiv, funktionär, ledare och arbetat ideellt inom Svenska Friidrottsförbundet.
Hennes specialgren under sin aktiva tid var 400m där främsta prestationen är ett SM guld 1976 med tiden 55,40. Året innan var hon med i IK Orients stafett lag på 4x100m som tog guld och blev svenskt rekord.
Lillemors aktiva period sträckte sig över en dryg 10års period som innehöll SM-tävlingar, landskamper, Finnkamp och Europacup.
Hon satt mellan 1999 till 2022 som ordförande i Bohuslän-Dals friidrottsförbund och var med och grundade det nya distriktet, Västsvenska friidrottsförbundet. På förbundsnivå har Lillemor suttit i styrelsen och TÄK (tävlingskommittén) samt varit landslagsledare för flera årskullar.
Under december 2023 beslutade Svenska Friidrottsförbundet att tilldela Lillemor det mycket fina och den högsta utmärkelsen man kan få i svensk friidrott, Förtjänstmedaljen i guld.
Tidigare har Lillemor dessutom blivit tilldelad ledarpris från Europeiska friidrottsförbundet 2018.
Som mångårig Orientare har Lillemor betytt otroligt mycket för många aktiva och ledare. Under 2024 skulle Lillemor få sätta sista stora arrangemanget som hon inte fått arrangera, ett ”hemma-SM”, tillsammans med övriga i SM organisationen. Hon har varit med och lagt grunden för kommande SM som IK Orient ska få arrangera. Ett SM vi nu gör till hennes minne.
Våra tankar går till Lillemors familj! Tack Lillemor för alla gärningar du gjort inom föreningen, svensk friidrott och den ideella andan.
Du kommer saknas men vi kommer alltid att minnas dig med ditt stora engagemang och positiva drivkraft!
Vila i frid – En gång Orientare, alltid Orientare!